Een aantal zaken is voor u van belang om te weten / Pups beschikbaar/verwacht

De bemiddeling tussen de aspirant koper en de fokker van een nest jonge boxers moet worden gezien als een serviceverlening van de NBC en valt verder buiten verantwoordelijkheid van de vereniging. Om als fokker in aanmerking te komen voor plaatsing op de puppylijst, moet hij / zij voldoen aan het Verenigingsfokreglement.

Heb geduld!! Goede fokkers hebben pups helaas niet in voorraad op de plank staan. Heeft u een vertrouwd gevoel bij een (aantal) fokker(s), blijf deze fokker(s) dan trouw. Bij twijfel niet doen.

Geeft de fokker duidelijke informatie en stelt hij ook vragen?
Een goede fokker wil dat zijn pups bij een geschikte nieuwe eigenaar komen. Hij zal u dus dingen vragen over uw situatie en u niet alleen de leuke maar ook de minder leuke kanten van het ras vertellen. Hij wil immers dat u een goede keuze kunt maken en dat de pup en u een goede combinatie vormen. Ook is een goede fokker begaan met het welzijn van de pups en zal hij zijn best doen om de overgang naar een ander thuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat u informatie krijgt over hoe u de eerste tijd met de pup moet omgaan, waar u op moet letten, vaak krijgt u voer mee en een doek of speeltje dat ruikt naar het nest. Het is ook fijn als u, ook na de koop, mag bellen als u vragen heeft. Krijgt u de indruk dat de fokker alleen geïnteresseerd is in het sluiten van de deal, is hij niet geïnteresseerd in waar de pup terecht zal komen en krijgt u weinig informatie mee, dan kunt u hier beter geen pup kopen.

Een rashond dient altijd een stamboom te krijgen!
Een stamboom is geen garantiecertificaat voor een gezonde, lieve en mooie Boxer (of hond in het algemeen). De stamboom heeft een heel andere betekenis. Er wordt vaak gezegd, voor fokkers is het belangrijk om te weten waar een hond vandaan komt vanwege de erfelijke eigenschappen. En dat klopt. Om bijvoorbeeld een goede reu uit te zoeken om te proberen het ras verder te verbeteren is geen kleinigheid. Fokkers zijn vaak maanden bezig met zoeken naar en onderling discussiëren over de eventuele nieuwe vader voor een toekomstig nest. En dan komen vele aspecten aan bod, zoals gezondheid, gedrag, beweeglijkheid, voorouders, erfelijke eigenschappen en uiterlijk. En dat zijn dan lange discussies, want ieder heeft zijn eigen smaak (die vaak op diverse punten overeenkomt). Maar we hebben wel hetzelfde doel: gezonde, lieve en mooie puppy's.

De pups dienen, ter identificatie, rond de leeftijd van 6 t/m 9 weken een microchip te krijgen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.
De fokker vraagt, binnen 10 dagen na de geboorte van de pups, de stambomen aan. Hij zal er voor zorgen dat u, als eigenaar van de pup, de stamboom zo snel mogelijk ontvangt. Vaak zult u de stamboom zelfs al mee krijgen wanneer de pup het nest verlaat.

Hebben de pups een inentingsbewijs? Zijn ze gechipt?
Pups horen wanneer ze naar hun nieuwe eigenaar gaan minimaal een keer ingeënt te zijn tegen hondenziekte en het parvovirus. Ook horen ze ontwormd te zijn. De gegevens hierover horen in een inentingsbewijs of paspoort te staan. Rashonden van een bij een rasvereniging aangesloten fokker worden bij de fokker gechipt door een vertegenwoordiger van de Raad van Beheer. Bovendien moet hij door de fokker bij een databank geregistreerd worden voor hij acht weken oud is. Let er op of de verkoper zich aan deze regels houdt. Met behulp van het chipnummer kunt u bovendien controleren of de entingspapieren daadwerkelijk bij deze pup horen. Pups die in Nederland zijn geboren moeten een chipnummer hebben dat begint met 528. Dit is de landcode van Nederland. Pups uit het buitenland hebben een andere begincode. Een code die begint met 999 voldoet niet aan de wettelijke eisen, dit zijn namelijk testnummers die niet uniek zijn en niet horen te worden ingebracht. Meer informatie over de chip-en registratieverplichting vindt u op www.chipjedier.nl.

Zijn de ouderdieren gecheckt op erfelijke afwijkingen en zijn daar officiële papieren van.
Met betrekking tot de uitslagen van beide ouderdieren kunt u bij de fokker van het nest inzage verlangen in de officiële uitslagen.

Ga, indien mogelijk, vaker dan 1 x bij de pups kijken.
Bij verantwoord gefokte pups zijn er geen ‘speciale aanbiedingen’ waarbij u in één bezoek moet beslissen of u de pup neemt. Het is veel prettiger als u meerdere keren naar het nest kunt komen kijken. Als u een pup wilt van een ras waarvoor een wachtlijst bestaat, schrijft u zich meestal vooraf in. Toch moet u er altijd nog onderuit kunnen als u alsnog besluit de pup niet te willen kopen.

De pups komen vrolijk, speels en nieuwsgierig op u af en vluchten niet weg in een hoekje of gaan dreigend tegen u staan blaffen.
Hou er wel rekening mee dat de moeder van de pups niet altijd even vriendelijk hoeft te zijn. Vooral als de pups nog erg jong zijn is het normaal dat zij haar kroost wil beschermen tegen vreemden.

De omgeving waar de pups en de overige honden verblijven is schoon, droog en ruikt fris.
U mag uiteraard wel ruiken dat er sprake is van de aanwezigheid van honden, maar het mag niet zo zijn dat u tegen een muur van urine- en ontlastinggeur aan loopt.

Zorg altijd dat u een koopovereenkomst heeft waarin opgenomen staat welk bedrag er vergoed wordt als blijkt dat uw pup een aangeboren afwijking heeft. Tenslotte kunnen bovenstaande tips geen garantie bieden. Uw hond kan ondanks het feit dat het bij een goede fokker gekocht is en een goede verzorging heeft gehad toch nog ziek worden.

De verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de pups ligt bij de fokker en niet bij de NBC. Problemen dienen dan ook met betreffende fokker te worden besproken en/of opgelost.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Désirée de Bake
Telefoon: (0229) 20 19 86
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Tikki de Vrijstad
NHSB 2996395
Geb.: 28/02/2015
HD-A, Hart-0
van 't Lindseveld
F. Slinkman
Croddendijk 14
7434 PN Lettele
tel.: 06-346 446 42
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unar van Twentse Ros
NHSB 3054484
Geb.: 18/07/2016
HD-A, Hart-0
Dekdatum ../../....
Geboortedatum 02/04/2018
geel gestroomd wit
teven - - -
reuen 1 1 -

Alcantara von Laguna Blue
NHSB 3016691
Geb.: 19/05/2014
HD-A, Hart-0
della Casa dell'Acquario
F. Lindsen
Dijksterweg 40
9977 TE Kloosterburen
tel.: 06 209 733 10
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Forte della Casa dell'Acquario
NHSB 2979795
Geb.: 22/09/2014
HD-B, Hart-0
Dekdatum 09/04/2018
Geboortedatum ../../....
geel gestroomd wit
teven - - -
reuen - - -

Gloria della Casa dell'Acquario
NHSB 3031351
Geb.: 28/01/2016
HD-A, Hart-0
van Huize Mentana
M. Stienstra-Wijnsma
de Wal 3
9269 RA Feanwaldster wal
tel.: 0511-843568
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Forte della Casa dell'Acquario
NHSB 2979795
Geb.: 22/09/2014
HD-B, Hart-0
Dekdatum 11/04/2018
Geboortedatum ../../....
geel gestroomd wit
teven - - -
reuen - - -

Elisa van de Blije Wereld
NHSB 2972932
Geb.: 10/07/2014
HD-A, Hart-0
van de Blije Wereld
W. Netel
Middenweg 17
1463 HB Noord Beemster
tel.: 0299-77 25 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Galileo del Colle dell'Infinito
NHSB 2893265
Geb.: 27/06/2011
HD-A, Hart-0
Dekdatum 04/05/2018
Geboortedatum ../../....
geel gestroomd wit
teven - - -
reuen - - -

Nure Balderbusse
NHSB 2945022
Geb.: 12/11/2013
HD-A,Hart-0
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M. Vogel
Zuiderdiep 145
9523 TD Drouwenermond
tel.: 06-37337223
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marcelo d'Jandilla
NHSB 3057247
Geb.: 14/05/2015
HD-A, Hart-0
Dekdatum ../../....
Geboortedatum 16/05/2018
geel gestroomd wit
teven - 2 -
reuen 2 4 -